Tuesday, January 22, 2013

ORANG KAMPUNG KU LAGI KAYA WOOO!!

Terkenang Sejenak...

Mak Jemah kat Sg Manggis, Banting (kampung ni)
Mak jemah : Ah Peng ini bayam berapa ringgit sekilo?
Ah Peng     : Bayam lima tengah (RM5.50) sekilo.
Mak Jemah : Kembong berapa sekilo?
Ah Peng      : Kembong sepuloh tengah (RM10.50)  sekilo.

Haku kat Selayang! Dekat KL kan.. Bandar la! ^_^
Bayam seikat singgit stengah je!! Banyak gile! boleh makan 2 hari (untuk my family jela kan)
Salad romaine  okey! berkuntum-kuntum  2 hengget setengah sepeket, kdg 2 hengget je!
Kalau pergi NSK atau pasar borong pagi2 kadang2 boleh dapat ikan kembong lima hengget je!
Pastu macam2 ADOO!! MORAH plak tu!
SOtong KATAK pernah dengar tak?
OOO yang ini aku suka sebab tak ramai pandai makan..
So harganya murahla. Segar plak tu. Bolehlah sama je.
Sotong ni sekilo enam-tujuh hengget je..Gile tak beli!!!
HAAHAHAH diorang ni lucu la..memangla nama dia katak..tapi nama jela!
Ada sorang akak ni tengok kitorang order kat baiya ni sekilo,
Die tanya aku masak apa sedap ni, macam2la ..sotong kak oi xkan nak rendangkan kot!
Papa Qimy : Psssttt...janganla bagitahu nanti sotong ni naik harga hehehehe
APAKAH ! HAHAHA

Orang kampung barang-barang basah semua kira pakai kilo..beli jangan tak beli!
KAYALAH TEWWW!
Aku kat sini pakai seikat jeh!

No comments:

Post a Comment