Wednesday, December 31, 2014

ASAM GARAM 2014 : WELCOME 2015^^ - with humble voice :)

Hemmmm...
Itu je yang I boleh katakan for this year 2014.
Permulaan yang mendatar end up pun mendatar.

For me Alhamdulillah.
Dari segi kesihatan, syukur kami semua sihat anak-beranak.
Except last Saturday, Qimy jatuh ke lantai setinggi orang dewasa 5ft++ tall.

Ceritanya macam ni, Wancunya timang-timangla dia,
Style dia ni kalau orang timang dia akan stunt panjat sampai ke dada kita
then terjun ke belakang..makpak dia yang dah tahu ni memang dah standby muscle la
pegang mana-mana yang patut takut terlepas..
Yang Wancunya ni tak tahu, ha kau berdebuk ke bawah..
I cannot imagine, kalau bayangkan jugak aduh rasa nilu je..
Tak keruan dibuatnya, terus cepat bawak pergi hospital.

Finally Alhamdulillah, semua ok.
Takda lebam pun tapi macam benyek sikit tau dekat satu spot ni yang memang dia cakap sakit.
Lepas tu tang pinggang belah kiri tu macam sakit sikitla.
Selepas x-ray, nothing retak ke apa ke, semua baik..pheww!

Lain-lain semua macam biasa.
Kesimpulannya tahun 2014 ni tak berapa happening to me.
Kerja,financial, lifestyle, social life, family life emmm ok jela.
Tiada peningkatan sangat, menurun lagi ada.
Harapan sangat for this coming 2015...

Semoga ada sinar baru dan harapan baru untuk I and family, my husband and son.
I mean the whole..! family, friends, all that related to us.

Just recently lost bonding with people we love and care..who really close to us.
Unexpected...well, people change!
We help people sincerely, never wanting reward.
You happy with their achievement, at the end of the day, they forget you!
You are just a destroyer of their happiness bla bla bla
That's hurting....really!
For now,I will never say anything to proof I was right. This is not revenge.
No..that's not me..silence the perfect one.
You will notice someday. Not a big deal. You start it first. Why regret?

I just waiting for the sunshine insyaallah in 2015.
We forgive you..don't worry, but things will never be the same anymore dear :)

End of story..long to short; ada ku kisah!! :)

Ya Allah semoga kehidupan ku selepas ini lebih beriman,
lebih berjaya, lebih produktif, lebih bermakna, lebih rezeki,
lebih berduit (evil face wakakakaka mata duitan) lebih keibuan,
lebih keisterian (ada ke term ni? hahaha) what else??
Nak lebih maju, lebih anak, lebih kasih sayang dan menyayangi,

Insyaallah hopefully growing to better but with humbleness and iman in heart, amiin.
Allah Maha Mendengar, thank you Ya Allah dengan segala pemberianMU, ujianMu,
Semua itu untuk mematangkan ku, mengujiku, tanda kasih padaku..Terima kasih ya Allah.

Is that all!!!
Apart from my life, yeah outside my kepompong,
I do feel sad about tragedies happened in 2014.
The crashed planes and recently flood..really bad flood.
Ini semua ujian dari Allah untuk kita semua.
Hanya doa dan harapan mengiringi kalian.
I pun ramai kawan-kawan yang terkena banjir tersebut.
Deep inside my heart, I pray for you guys...the least I can do now.
Masing-masing ada ujiannya. The same for me.
Bad "flood" also in my career and life, only Allah knows..
Sama-sama kita tabah dan harungi dengan ingatan kita kepada Allah. itu jangan LUPA!

Panjang dan sangat rojak sebab all in one huhu.
Best wishes to all of you...semoga Allah bersama kita di perjalanan 2015 yang baru ini.

Never force you to read... :) peace!

** sebelum lupa..sorry sangat2 pada blogger abie shidah  yang invite I for Liebster Award..belum berkesempatan nak buat post untuk jawab soalan cepumas you..insyaallah for this coming 2015 ok :)

Friday, December 12, 2014

JERUK MANGGA ASAM BOY: MY VERSION WITH NO ASAM BOY^^

So tak bolehlah kita panggil jeruk asam boy kan..?
Sebab asam boy takda dalam version jeruk ni hehehe..
Agak dah lama nak buat post ni since jeruk asam boy ni meletop-letop kan..
Sangat sibuk..sibuklah sangat hehehe

Dah memang dalam list so kena buat jugaklah post ni.
Actually just nak share my version of eating jeruk yang terfamous tu..
JERUK PAK ALI...emm memang sedapla sangat,
The thing I suka jeruk Pak Ali ni, dia tak rasa acidic,
Selesa dimulut & selesa di perut..yelah dia pakai cuka epal,
So maybe sebab tula kot :)

Tapi if you follow my version memang 'kick' habis!

I sebenarnya bukan penggemar jeruk atau manga muda colek's geng,
Tapi sekali sekala pekena ok jah!
Tambahan pulak benda free kan.
Lagi sedap uolls!

Ala bukan tambah apa pun just few slices of cili padi..
macam gambar kat bawah ni, masuk dalam botol then shake shake..
Walah!! Siap untuk dimakan emmm kecur air liur...
Sure makan jeruk tak jadi boring,
Makin makan, makin pedas and makin nak lagi..
Cubalah! cewah!!