Monday, September 30, 2013

DAH CABUT GIGI TU AKHIRNYA^^

Tetiba teringat post lama ADUHH SAKIT GIGI WOOO!!! Post tu agak lama iaitu pada 3 januari 2013. NOW IS HAPPY SANGAT2!!

Orang yang takut cabut gigi ni memang is a big deal tau..bukan nak kecoh tau tapi just a tribute to my courageous deed sebab akhirnya berjaya juga pergi klinikk and cabut gigi yang perggghh menyakitkan tu.
Geram dan sakit hati dah terbayar..hahaha puas! puas! (evil face).

Dah macam CSI New York plak cari bahan bukti kan..well ini bukan bahan bukti jenayah ke hape..this is my gigi..cantik diluar JAHANAM didalam hehehe. Ini memang dari perbuatan sendiri yang suka cungkil gigi dengan pin atau jarum. (Kadang2 bucu kertas pun jadi!). Dah tahu selalu kena cungkil lepas makan, asyik tertinggal pencungkil gigi sebenar kan..end up la pin tudung ke apa kan....so inilah hasilnya kawan-kawan ye-gigi masih kuat tapi di bahagian dalam dah bersarang bakteria^^

Doktor siap nak cuba tampal gigi ni tapi i terus potong cakap dia..oh no no doktor i nak cabut je terus sebab gig ni pun i dah tak boleh kunyah..sakit terus tangkap kepala woo!!!

TAK SAKIT PON CABUT!! Penakut camtulah die..dah tertanam di fikiran whenever nak cabut "sakit gigi-takut-takut injection-bius pedih gila-doktor nanti salah injek..arghhh macam2 lagilah..bayangkan dari bulan satu lagi dah menahan sakit baru hari khamis sudah mencabutnya...

Papa Qimy mesti lagi berbulu ni sebab pasal gigi pun nak diupdate kat blog hehehe.

Jangan geli ye uolls...just for sharing
purpose..(ade ku kesah!!)^^

Friday, September 27, 2013

BARU CABUT GIGI MAKAN BUBUR JELAH^^

Kelmarin kisahnya nencabut gigi sebab dah tak tahan sangat2 ( dah setahun pendam) i ni penakut cabut gigi sebenarnya.

So untuk itu malamnya kenalah makan bubur je. Takkan bubur kosong ye tak. So i pun buatlah sambal jawa tapi tukar2 sikit  ikut apa yang ada. Main ingredient bilis, bawang dan asam jawa memang ada..cuma cili hijau sahaja telah ditukar pada cili api dan sepatutnya kena pakai bilis saiz paling kecil.
Ok..dah ada semua bahan, tumis je semua..agak2 dh kekuningan masukkan air asam jawa. Masukkan garam, gula, ajinomoto skit..dah sebati semua kita masukkan kangkung (yang ini i tambah sendiri sebab nak sayur).

Siap dah dinner i malam tadi..berpeluh makan. Rasa dia pedas2 masam...sebenarnya kalau demam atau tak sedap badan atau tak selera juadah nilah yang selalu dibuat. Favourite sangat^^.


Jemput makan^^

Ni je bahan-bahannya.


Tuesday, September 24, 2013

KEMALASAN

Pening kepala betul kerja filing banyak lagi adoii...
Lama betul dah x update blog...rindu tapi malas + masa tak ada!
Nak makan pun tak sempat.
Ada stok maggie kat pantry.
Makan laju-lajuk fefeeling drama hongkong dah rasanya. Haish :)