Wednesday, December 30, 2015

MULBERRY MALAYSIA : FEELING OVERSEA^^

 Last weekend balik kampung.
Tak sangka pokok mulberi yang my dad tanam dah besar.
Tak berapa perasan selama ni buah dia dah penuh.
Sebab terlindung dengan pokok manga la, pokok buah nona la.
Rupanya my mom siap buat stok jem mulberry lagi.
Homemade jem memang sangat sedap yum!!
Rasa fresh buah tu memang ori.
 
So I pun pergila petik sendiri.
Nak buat stok juga untuk rumah I hehehe..
Makk Oiii banyaknya buah.
Yang hitam yang merah.
Ya Allah tak tahu nak mula kat mana.
Dapat satu raga penuh.
Tapi yang kat picture bawah ni balance je.
Kena cukai dengan Qimy and husband. (Grrr petik malas!!)
 
Nasib nyamuk je dengan ada la ulat-ulat kecik.
Kalau tidak dapat lagi banyak.
Hari pun dah nak senja.
Tengah hari tadi kau syok sangat tido kan maya huh!!
 
Senang je nak buat jem.
Mulberi
( can add other fruits like strawberry, mango)if u wish.
Gula
Kayu manis
Sedikit air
Sukatan : agak-agakla ye.
Mine: 2 mug air
 
Cara memasak:
Campur air kedalam blender berisi mulberi tu.
Kisar (halus atau kasar ; terpulang pada you all)
Kalau nak rasa makan jem tu sambil gigit buah jangan kisar semua. Asingkan sedikit.
 
Masukkan bahan kisar ke dalam periuk.
Api yang sederhana.
Sekali sekala kacau supaya masak sekata dan tak berkerak
dibahagian bawah dan tepi periuk.
Jika cairan semakin berkurangan, masukkan gula.
Kacau perlahan-lahan.
Ambil masa jugak nak bagi betul-betul airnya kering dan mulberi masak.
 
I've got trick to share.
My mom cakap kalau nak bentuk macam jem yag kat pasaraya tu
kita letaklah sedikit gelatin to get the jelly look.
I have no gelatin in my hand tapi I ada Sumi Jelly si Qimy.
So I put about three sumi jelly. Then walahh!!
 
Jadi kau!!! Bijak! bijak! hehehe.
Kejap lagi nak call my mom.
Kecohlah nak share idea I yang menjadi ni hahaha.
 
 
Banyak ni je yang tinggal. Yang hitam habis
kena sapu.
 
This morning terus buat toasted bread makan sama
mulberry jam homemade kelas kau!! :)

Wednesday, December 23, 2015

ANNE MAWAR UQASHA : MY NEW EDITION^^

Orang sibuk nak berkorban dia pun seboklah nak keluar
padahal due date lama lagi 2hb 10
Haiii...mawar...mawar :)

Anne Mawar Uqasha
24 September 2015/3:45am/3kg
 
With Cousin baby Ibrahim Luqman
Rakan sebaya :)
 
Tengok!! dah pandai menggelongsorkan
badan die..eiiiiii geram je :)
 
With Abg Qimy (banyak akal ini olang)
 
With Cik Yi, Uwan & Abg Qimy

Tuesday, December 22, 2015

RAHSIA NAK PULIH AWAL SELEPAS BERSALIN SECARA CEASEREAN : ASSALAMUALAIKUM SEMUA^^

Fuuhhhhhh!!!
Sedar x sedar hari ni dah masuk hari yg ke-22 I masuk office.
Macamnilah zaman sekarang, tak boleh dah ibu-ibu jadi surirumah.
Kenalah bekerja menambah pendapatan.
Berpantang selama 2 bulan memanglah sangat heaven.
Tak!! Tak pernah bosan pun.
Bonus duduk rumah : Dapat tengok drama korea Boys over flower sampai habis.
Kalau tak, tak pernah merasalah tengok drama korea.
Melayan kerenah anak-anak, memasak dan mengemas...best :)
Hemm bilalah impian nak jadi full housewife akan tercapai...?

One fine day insyaallah :)

Alhamdulillah semua berjalan lancar.
Pun bersalin secara ceaserean.
Doktor memang insist nak kita bersalin normal.
Tapi dah jalan tak bukak2, dah tak larat dah.
Memang takda rezeki nak bersalin normal. Me and husband we all redha je.

Kali ni lebih berpengalaman.
Maksud I, kita dah aware dengan kesakitan after surgery and all.
So memang dah ready and dah tahu apa nak buat.
The moment diorang cabut catheter tu, tak payah tunggu doctor,
I dah ulang alik toilet siap mandi sume bagai.

RAHSIA NAK PULIH AWAL SELEPAS BERSALIN SECARA CEASEREAN

Jangan malas dan jangan layan sangat sakit diperut tu.
Jangan murungkan diri. Just relax, senyum-senyum kan...
Memang satu badan kita sakit-sakit. Tapi chill je.
Kena kuatkan semangat nak cepat sembuh.
Biasanya kita akan duduk dalam wad selama tiga hari kalau baby takda kes apala.
My case, 2 hari je I duduk wad. Doktor dah bagi balik.
Body fit, mood fit, baby ok takda kuning, the scar also cun..happy je kemas beg.
My husband and mom on the way nak hantar foodla konon.
I call..abg I dah boleh balik ni, terkejut dia hehehe.

Patutla nurse and doctor selalu pesan, jangan duduk je.
Bawak berjalan tapi janganlah jalan tu laju-laju, kasar-kasar.
Yang itu mudarat jugak takut effect kat jahitan dalam perut kan.
Jalan style wanita ayula...
Itu kira macam exercise. So sendi-sendi dan otot yang ketat dan stress ni akan loose cepat.

Kali ni truly I memang banyakkan exercise jalan.
Memang semua cepat.
Kalau berbaring tu tak macam dulu straight je. Takut nak pusing kiri kanan.
Bahagian surgery tu rasa keras, ketat sengal je rasa.
End up I tak pernah menyusukan Qimy secara berbaring. Memang letih kalau malam.

Kali ni I slowly pusing sikit-sikit. Everyday left and right.
Memang ada terasa sengal tapi I buat jugak.
Tapi ada step jugak, mula-mula serong sikit,
perlahan-lahan sampailah boleh mengiring elok 90 darjah.
Alhamdulillah dalam berpantang I boleh susukan waktu berbaring.
Ya Allah heavennya. Kiri kanan no problem :)

Kali ni juga, I berjaya susukan baby.
The very first time she opened her eye, I terus sumbat hehehe.
Susu pun elok je keluar maybe sebab lepas makan I mesti nak makan biskut oatmeal strawberry.
Dah macam wajib sebab tekak tak selesa. So it's like milk booster la jugak.
Tapi kali ni baby pandai minum. Abang dia dulu asyik nak tidur je.
I guess baby juga main peranan.

Berapa banyak kali ini daaaaa... :)

Tapi on top of that, supplement mesti kena ada.
For the sake of treatment and energy booster.
My favourite all time; of couselah SALINDAH.
The best so far. Tapi kalau baby dah stop breastfeed maybe I nak cuba amal jamu pulak.
Anak dah dua SERIOUSLY banyak sudut nak kena jaga lebih hehehe.

Nah kau!! panjang lebar Jemah bercerita.
Saja nak share good things dengan you all.
That's my story. Korang pulak macam mana.
Apa pun matlamatnya tetap sama.
Nak cepat sihat kan.
So guys itu jelah mukaddimah after a looooongggg break hehehe.
next time kita share baby pulak.


Friday, May 29, 2015

PENGALAMAN PREGNANT KALI KEDUA^^

Assalamualaikum uolls...
Ish!!! lamanya tak update blog.

Betul2 malaslah pregnant yang kedua ni.
Masak malas, mengemas malas...makan pun malas.
Nak masak macam mana, kadang-kadang loya tekak tengok lauk.
Loya tekak bau benda goreng.
Aduuuuhhh mencabar betul kali ini.
Husband baru cakap..jom kita gi NSK beli ikan..errkkk tekak dah loya huhu..

Sian kat suamilah.
Kena mood malas gila, telur goreng, kicap cili potong nasi putih jela.
Last night lepas pergi NSK, lepaskan hajat dia masaklah asam pedas tetel..
Hamboiii bukan main hirup dia hahaha..
Kesian betul^^

Samala macam kat blog ni.
Asal buka je post yang sama.
Banyak benda nak disampaikan tapi end up terperok jela.
Ok see after this ada perubahan tak :P

Malaslah nak taip lagi..chow dulu lah wakakaka^^








Saturday, March 14, 2015

HAPPY ANNIVERSARY SAYANG..OPPPSSS!

Yeah oppsss I did it again hehehe..
boleh lupa pulak anniversary we all yang ke-4 huhu..

Selalu husband yang paling ingat.
Tapi kali ni dia pun terlepas pandang.
Me..worst..today baru teringat
then wish kat husband through wassap...

I paling lemah nak ingat tarikh.
Tak tahu kenapa.
You all sama tak ngan I.
Birthday datela paling selalu lupa.
Tapi anak punya ingat je.
Double standard betula mama Qimy ni hahaha.

Owhhh miss the date here kat blog nasibla.
I nikah 12.03.2011, my sanding 13.03.2011.
Both tarikh tak ingat. Bagus!!!

Today pun sebab terbaca facebook kawan.
I memang tahu tarikh kahwin dia memang sama dengan I.
Nasib!! kalau tak memang tak ingat langsung!!

Anyway I tak bagi hadiah apa pun just dedicate this song to him.
This song really represent me, my feeling my everything.
Happy anniversary abang^^ Love u mucho! mucho!

Thursday, March 5, 2015

ANAK MAMA DAH 3 TAHUN^^

Gambar saje blurry kan
barula nampak glowyy kih kih kih perasan!!
 


Alhamdulillah syukur...
Aqimy Ezekiel Bin Mohd Fadilah.
Sihat budaknya.
Cerdik dan BANYAK CAKAP!!

Pengalaman 3 tahun membesarkan kamu..
waduh-waduh capek sekali TAPI!!

Mama and papa gembira sangat.
Kamulah pendamai tika mama and papa
berselisih faham..elok2 mama muncung
terus tergelak tersongeh tengok akal kamu.

Elok2 papa muncung lagi sedepa dari mama,
dan-dan papa sengeh control hensem kalih muka dari mama,
terus tak jadi merajuk hehehe...



Macam-macam pengalaman baru dengan kamu.
Menjelang nak masuk 3 tahun ni, haishhhh hari-hari mama urut dada..
Hari-hari jugak papa ko membebel..ada je nak dibebelkan hehehe...
saborrrr bebanyak ye..

Mama ngan papa akan terus mendoakan Qimy
semoga terus jadi anak yang yang soleh, anak yang hebat
dunia dan akhirat. Hebat tu bukan bermakna Qimy tu gah,
so boleh pijak kepala orang, tak payah hormat orang..
No!!
Hebat bermakna kamu ni jadi hamba Allah yang baik, bijak
menilai ilmu dan kehidupan, cemerlang dalam ilmu, kerjaya
dan kehidupan kamu, sentiasa merendah diri, hormat mama papa
dan orang yang lebih tua, jangan sombong bongkak, jika berada diatas
janganla memandang lekeh orang dibawah..
eh kalau mama nak senaraikan memangla panjang....

Terlalu indah pengalaman bersama kamu.
Tak tergambar rasanya dek kata-kata.
Terima kasih Ya Allah untuk hadiah ini.
Terima kasih Ya Allah anak ini masih diberi
nikmat kehidupanMu, moga dengan
umurnya kini, maka dia lebih bersedia menghadapi cabaran yang serba baru dalam
kehidupannya.

ANAK MAMA!!!
Selamat Hari lahir sayang ^^

Monday, February 2, 2015

SHARING EXPERIENCE : PENGALAMAN MAKAN SET BERSALIN SALINDAH (PART 2)

Assalamualaikum hai mommies!!!
Eh tetiba jadi blog mak-mak pulak hehehe..
Ohhh tak-tak ini blog rojak..apa benda pun boleh sembang hahaha..!

Ok dah janji nak buat part 2 kan
(sila jangan mengantuk baca hik hik hik)
Sapa yang minat jela baca ye :)

Ok first nak bagitahu, Salindah ni produk homeopati.
Siapa yang biasa dengan ubat butir macam gula-gula je mesti tahu keberkesanan dia.
Mana yang tak yakin mesti cakap, berkesan ke? Macam makan sweets je hehehe.

Ok kalau nak tahu homeopati tu apa boleh singgah kat blog ni:
Dr Zulkarnain Sulaiman-apa itu homeopathy?

So basically Salindah ini juga hasil rumusan teknik homeopati oleh pengasasnya  ; Allahyarham Prof. Dr. Azizan Haji Ismail, seorang tokoh dan pengamal perubatan homeopati, biokimia dan herbalisma yang ternama di Malaysia. Hah! Tarik nafas hehehe...

I pun asalnya macam tak yakin, tapi tengok mak sedara makan, kawan2 pun ada yang ambil,
itu yang datang keyakinan nak mencuba. Alhamdulillah sesuai dengan badan.

Ok refer kat rajah bawah ni ye kelebihan makan produk Salindah. I print screen je ni :)

Yang ini pakej sebelum bersalin^^

Yang ini pakej selepas bersalin^^

Pengalaman sendiri: Apa rasa?

Produk diambil sewaktu kandungan 3 bln sehinggalah tarikh bersalin. Memandangkan I elektif cezer, so I skip  B5 and B6. (sayang masa ni dah beli satu set, so macam rugi)

1. Sepanjang pregnant cergas, bertenaga dan tak mudah letih. I even cooked dinner everyday after work without fail :). Masa ni umur 32.

2. Kaki tak mudah kena simpul biawak, kalau ada pun cepat lega.

3. Badan sihat dan tak pernah ada masalah bilangkali check up di klinik.

4. Pemakanan ok, tak mudah rasa loya atau muntah yang melampau, maintain makanan seimbang, Alhamdulillah tak overweight atau kurang makan :).

5. Baby aktif bergerak.

6. Emosi terkawal. Perasaan ketika hamil; time cucuk ke amik darah ke sampai nak bersalin sehingga waktu hendak masuk OT, I semacam relaks, happy, tak murung walaupun tahu nak kena operate..okla masa nak admitted siap lenggang kangkung lagi berjalan tinggalkan my mom ngn husband few step kat belakang hahaha..hati dan jiwa tenang Alhamdulillah.

7. Emosi terkawal. I jarang nak moody atau merajuk dengan husband atau mengidam melampau. Kalau tak dapat yang diidam I just skip. I semacam can tolerate my emotion ha gitu.


Selepas bersalin: Apa rasa?

1. Alhamdulillah my operation went smooth and steady brader!

2. Baby besar dah keluar..my baby senyap sunyi tido dalam ketenangan hehehe..tension jugak sebab nak dengar suara dia and dia taknak bangun menyusu. Haishh selesa benar hang noh!

3. Baby sihat, tiada kuning and tulang temulang dia kuat. Kalau usia sebulan tu dah tegap dah.

4. Badan I tak letih sangat malah cergas.

5. Semasa pantang dan selepas habis pantang mood ceria dan bertenaga semula.

6. Semasa dalam pantang dan seterusnya, qimy jarang sangat meragam. Memang waktu malam takdalah drama air mata sebab tak boleh tido hehehe. Dia cuma ekk sikitla kalau nak susu.

7. So far qimy dah nak masuk 3 tahun ni dia seorang budak yang ceria dan tak banyak masalah. Dia jarang demam, batuk atau selsema. Senang faham apa yang kita ajar atau kita tak benarkan :)

Setakat ni itu sajalah yang I boleh ingat. Salindah claim bayi-bayi Salindah ni jarang jatuh sakit, bijak, petah bercakap, kulit cantik, ceria. So far tanya kawan2, tengok testimony..Alhamdulillah macam tulah. Tapi jangan fikir pulak anak uolls yang tak amik Salindah ni sebaliknya. No, ini semua hasil penerimaan badan masing2 dan doa dia pada Allah atas keyakinan produk ni.

Tapi my side tang kulit qimy takdalah cantik mana pasal mama cerah papa dia golap hehehe so macam pinggang ke kaki tu gelap sikit. Tangan, bahagian dada ke muka cerah sikit hehehe. Cuma masa baby dia kurang dapat ruam. Kulit pun bersih je.

Ala nenek-nenek kita dulu elok je lahirkan doctor, engineer, guru, wartawan ha macam-macam lagi ok je. Kita ni orang kata berevolusi. Seiring dengan perkembangan manusia dan teknologi mana yang tidak menyimpang tidak salah kita menggunakannya. Jika ada lebihan wang bolehlah cuba. My mom dulupun mana ada ini semua. Dia just maintain ubat hospital and makanan seimbang Alhamdulillah kami adik beradik sihat. Cuma yang paling last tu ada komplikasi jantung sikit. Mungkin usia my mom dah cecah 46 tahun masa tu. Patutla doctor kata memang risiko tinggi mengandung pada usia yang lewat 40-an. Apa pun ini semua rezeki kan.

Insyaallah, I pun tengah tunggu rezeki Allah ni, mudah-mudahan adalah tahun ni amen. Lepas ni akan makan juga produk Salindah. Yelah abg dia makan takkan adik pulak tak makan kan. Tak fair pulak. Tapi kali ni mungkin akan cari yang loose sahaja untuk sebelum dan beli set untuk selepas bersalin, sebab takut nanti cezer jugak kan dah rugi lagi beli set.

Well umur by now dah 35 tahun, emm...macam mana pulak penerimaan badan I masa makan Salindah ni. How is my pregnant journey? Aduuh risau yelah orang kata semakin berumur tenaga pun makin berkurangan huhuhu...

Whoaa!! Panjang betul..silakan baca siapa yang sudi hehehe :) semoga bermanfaat.


Saturday, January 31, 2015

SHARING EXPERIENCE : PENGALAMAN MAKAN SET BERSALIN SALINDAH (PART 1)

Assalamualaikum,
Ok I belum boleh sahkan yang I ni pregnant.
Selagi tak buat pregnancy test and check up doctor,
selagi tula tak boleh nak happy sangat...

Tapi tadi kelmarin sajalah blogwalking blog Kak Engku Bidan Bersalin
nak check tanda-tanda kehamilan kheeennn..
sambil tu semak pulak dekat set-set bersalin yang Kak Engku promo.
Dekat ruangan set bersalin Salindah tu banyak no pertanyaan tentang set ni.

Kebetulan mak memang mengambil set salindah ni masa mengandungkan Qimy.
Kelakarnya bos pulak excited bila dapat tahu I pregnant masa tu.
Teruslah sponsor RM200 (lain tambah sendiri lah hehehe)
untuk beli Salindah ni.
Empat orang anak dia semua wife dia makan set ni.
Dia cakap senang bersalin, sakit bersalin kurang, anak bijak,
lepas lahir antibody anak kuat bla..bla..bla..
Boleh pergi website SALINDAH.COM  dia and uolls boleh baca info kat situ.

I memang kenal sangatlah dengan wife dengan anak-anak dia ni.
Yelah bos pun bukan orang lain, pak usu sendiri hehehe.
So dari pemerhatian tentang kelebihan salindah ni, memang itulah manfaat yang diorang dapat.

So, I pun teruja banget nak cuba kan.
So far Alhamdulillah..
Banyak orang tanya kak engku, boleh ke makan 4 serangkai (yang doctor bagi).
Kak engku just jawab better rujuk doktor dulu. Yelah karang main cakap ye kang anything
happen tak pasal-pasal nanti sebab lain orang lain penerimaan badannya.
Adakala mak2 ok dengan set itu, adakala mak2 tak ok set ini...ha macam tula.

Tapi kat blog I ni I said ikut pengalaman I..
Yes.. I makan je ubat serangkai tu without fail together with salindah.
So far ok.

 I suka sangat vit C dia yang kaler putih, kecik je tapi masam bukan main berkerut-kerut dahi.
Yang itu memang power. Kalau rasa nak selsema atau badan macam nak demam
terus makan tu sebiji dua ( suka hati I jekan hehehe).
Alhamdulillah selsema tak jadi. Betul. I memang takda selsema, batuk or demam waktu ni.

So far makan, Alhamdulillah takda komplikasi.
Kalau weekly check up tu tak pernahlah ada masalah sangkut mana-mana.
Baby pun sihat je elok. Except masa nak hampir bersalin,
dia mengada-ngada sikit, songsang pulak, then refer hospital, eh baby besar pulak,
eh kena check darah kot diabetic (walhal sepanjang pregnant check darah tak pernah detect diabetic
ataupun kena minum gula..pastu last2 elektif cezer sebab baby besar, maknye kecik conet hehehe.

Orang kata makan Salindah ni baby besar..tapi tak tahula nak cakap.
My baby memang besar pun 3.55kg.

Memang kalau kita tanya doktor diorang memang tak galakkan.
I tak pernah tanya pun, mana baik tergerak I amiklah.
Tapi yang empat serangkai tu memang elok.
We all adik-beradik my mom memang tak pernah skip apa yang doktor beri.
Sebab tu dia selalu pesan, jangan skip. Memang we all adik-beradik jarang sakit.

Ada sesetengah tu mak tak kasi takut baby besarlah, ubat spital tak eloklah.
Please mom out there, ubat tu semua elok untuk you and anak dalam kandungan tu.
My mom Alhamdulillah we all semua keluar normal except yang ke-10 tu cezer.
Tpi that time umur dia dah lewat, dah 46 tahun pulak tu.
Memang doktor terus suruh ikat lah. That's my mom, anak tak ikut pun jejak dia anak ramai hehehe.

Ok cukuplah sampai sini panjang sangat boring plak baca.
Nanti kita sambung part2 ok.

Cuma my opinion and advice jugak, apa pun jenis set yang you all consume and also 4 serangkai tu,
always start with doa first to Allah. Minta Allah jadikannya sebagai penawar dan penguat untuk kita dan baby. Itu je yang I amalkan insyaallah smooth dan ceria je pregnant journey kita.

TO BE CONTINUED...

Friday, January 16, 2015

PINTEREST LAGI:MARATHON LELAJU^^

Oh!! penat harini.
Disebabkan hari ini hari jumaat so kerja tak banyak.
Ini I yang kata bukan bos yang kata hik!hik!hik!

Biasalah masa rehat yang ada ni marathon laju-laju.
Buat apa tu ? bekno marathon bagai hehehe...
Ni ha create board kat Pinterest.
Organize la sikit. Pastu alahai macam tak best wall page I tu.
Orang lain dah soploh doploh dah board and berates pins nya.
I baru terkial-kial hehehe...

Tu yang dah lama tak keluar post tu.
Sekarang dah tak ikut hari dah.
Tergerak ko nak post ha amik!
Ni patut hari jumaat post tu biarlah berunsur ilmiah dan keagamaan kaann..
Takpala janji hadoo..

Eh apsal nak kena tiru orang?
Orang lain ada pinterest awak pun kena ada.
Excuse me...NO!
I've got reasons..cewah!
Yela, I ni jenis malas baca buku. Pastu hari2 kat office
hadap PC je so is like my tea time la nak marathon
sume benda kat luar sana tu bila rehat kan.
Tambah idea, cari idea, diy lagi, baca macam2 tips kan..macam2lah!
Sambil tu fefeeling travel around the world kan.
Tengok macam2 keindahan.
Visit people around the globe, walaupun tak kenal I feel CLOSE to them.
Close la sangat hehehehe.

Tapi buat masa ni belum boleh nak public kan page pinterest I tu.
Nanti ye kak Jah :)

Sebut pasal post keagamaan dan ilmiah, nak kait jugaklah kan.
Bagus sebenarnya involved dengan media internet
and networking macam pinterest ni.
Yela dalam Islam pun Allah menyuruh kita mencari ilmu.
Tapi ilmu tu biarlah berpada-pada dan memberi manfaat pada kita.
Asal tak tersalah akidah sudahlah. Mereka semua pun ciptaan Allah juga.
Yang membezakan kita iman dan kepercayaan kita kepada Allah.

Cuma dah sebok berpinterest ni janganlah tertinggal solat pula ya.
Dah ralit melayan, lupa yang wajib. Aishh terkena batang hidung sendiri!

Tuesday, January 6, 2015

JOHN NEWMAN : LOVE ME AGAIN^^

 
Dah lama peruk post ni
Dah out-dated pun..It's 2015 yallls!
First time dengar kat radio tak ingat hitz fm ke mix fm..
Suara tua tapi muda lagi orangnya.
 
Nihaa acik nak konalkan John Newman namo eyy..
Dio ni memang bawak watak tuo sobab minat genre motown
Uwan kau tahula dio kalo tanyo motown tu apo hik hik hik.
 
Super love this guy oppss this song hehehe
I dengan Qimy kalau dengar lagu ni tergedik-gediklah..
Papa tak join :) x minat lagu omputih,
So yeahh I tak macam uolls..hubby dedicates love song huhu
Yelah love song in English kan lagi romantic gitu,
Tapi dapatlah lagu2 cinta kan, oklah not bad hehehe
 
So  mana yang tak pernah dengar..tercari-cari siapa, there u go
Enjoy^^...standby leher tu ye kak jah :)
 
 
 
 

Thursday, January 1, 2015

SYUKRAN YA ALLAH: IT"S 2015 :)

Ok, gosok-gosok tangan..
warm up dulu..

Jiwa kena kental,
semangat kena lebih.

Ini bukan motto 2015,
ini permulaan bicara :)

will be continued :)

Belanja gambar^^ Throwback.
Wedding my sister aka maklam.
Err itu bukan my girl..anak i baru seketul hehehe