Friday, January 16, 2015

PINTEREST LAGI:MARATHON LELAJU^^

Oh!! penat harini.
Disebabkan hari ini hari jumaat so kerja tak banyak.
Ini I yang kata bukan bos yang kata hik!hik!hik!

Biasalah masa rehat yang ada ni marathon laju-laju.
Buat apa tu ? bekno marathon bagai hehehe...
Ni ha create board kat Pinterest.
Organize la sikit. Pastu alahai macam tak best wall page I tu.
Orang lain dah soploh doploh dah board and berates pins nya.
I baru terkial-kial hehehe...

Tu yang dah lama tak keluar post tu.
Sekarang dah tak ikut hari dah.
Tergerak ko nak post ha amik!
Ni patut hari jumaat post tu biarlah berunsur ilmiah dan keagamaan kaann..
Takpala janji hadoo..

Eh apsal nak kena tiru orang?
Orang lain ada pinterest awak pun kena ada.
Excuse me...NO!
I've got reasons..cewah!
Yela, I ni jenis malas baca buku. Pastu hari2 kat office
hadap PC je so is like my tea time la nak marathon
sume benda kat luar sana tu bila rehat kan.
Tambah idea, cari idea, diy lagi, baca macam2 tips kan..macam2lah!
Sambil tu fefeeling travel around the world kan.
Tengok macam2 keindahan.
Visit people around the globe, walaupun tak kenal I feel CLOSE to them.
Close la sangat hehehehe.

Tapi buat masa ni belum boleh nak public kan page pinterest I tu.
Nanti ye kak Jah :)

Sebut pasal post keagamaan dan ilmiah, nak kait jugaklah kan.
Bagus sebenarnya involved dengan media internet
and networking macam pinterest ni.
Yela dalam Islam pun Allah menyuruh kita mencari ilmu.
Tapi ilmu tu biarlah berpada-pada dan memberi manfaat pada kita.
Asal tak tersalah akidah sudahlah. Mereka semua pun ciptaan Allah juga.
Yang membezakan kita iman dan kepercayaan kita kepada Allah.

Cuma dah sebok berpinterest ni janganlah tertinggal solat pula ya.
Dah ralit melayan, lupa yang wajib. Aishh terkena batang hidung sendiri!

2 comments:

  1. cik adik pon gile pinterest ye..................................same here!

    ReplyDelete
  2. ha ah gile yg wajib tengok every morning hahaha

    ReplyDelete