Monday, December 31, 2012

31 Disember 2012 : mama Qimy pun nak buat post jugak^^

Tahun 2012

Dapat baby yang comel dan kadang-kadang nakal
dan asyik nak dengan mama je ye! Papa banyak rehat tau..isshhh!

Akhirnya aku dapat juga dengar dari mulut mama dan baba bahasakan diri memasing
...atuk dengan wan (anak sulong gitulah!)

Balik belah mana-mana pun semua orang ceria sangat-sangat
 sebab ada QIMY MAMA hehehe

Hutang-piutang makin nak habis YEAY! har.. har.. har..har..
( err..bolehlah nak start hutang baru boleh bang ?? uitt!! hehehe

Makin dah biasa dengan gaya hidup seorang mama;
tak cukup tido, mama tak cukup tangan nak buat itu ini, masak-memasak,
basuh-membasuh,melayan kerenah anak, kerenah suami haish.., tak sempat pakai bedak make up segala, baju ke ofis kadang2 rotate banyak kali especially yang x payah gosok hahaha!
(harus banyakkan stok baju yang tak payah nak gosok ye next year^^)

Makin dah biasa dengan tangisan, jeritan anak waktu malam saat orang lain
tengah syok kroh..kroh..kroh

Makin dah boleh terima untuk kadangkala tak balik kampung selalu huhu..
It's all about budgeting yang oii..nothing more huhuhu
tabah! tabah!

Makin kuat nilai kesabaran dalam diri setelah bergelar isteri dan mama

Makin kuat mencintai suami lebih-lebih lagi saat melihat dia penat balik bekerja atau
bila nampak dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk keluarganya
sayang abang^^

Bersyukur sangat sebab arwah ibu mertua sempat melihat wajah cucunya sebelum meninggal dunia.
Ralat sangat sebab belum puas nak bermanja dengan ibu mertua. Allah lebih pula menyayanginya.

Begitulah sedikit sebanyak pengakhiran untuk tahun 2012 ni yang aku rasa
sangat manis untuk dikenang.

2013 bakal permulaan untuk sebuah kehidupan yang lebih matang.







   


No comments:

Post a Comment