Rabu, 13 Januari 2016

3 JENIS PEMBANTU RUMAH YANG WAJIB KITA ADA^^

Anak dah dua ni kerja pun bertambahla.
Mana nak masak, nak mengemas, lipat kain, basuh kain.
Baru nak celik mata regang-regangkan badan,
dah si kecik nak menyusu.
Baru nak rehat tidur-tidur ayam lepas zuhur,
dah yang si abang nak terberaklah, nak susu la.

Kalau takda pembantu rumah, memang gawatlah!
Maksud I bukan pembantu rumah bibik,
tapi pembantu rumah yang boleh ringankan
semua kerja-kerja dirumah.


So ikut tittle entry kali ni macam pelik je kan.
Kaya bebenor ko jah sampai 3 orang pembantu rumah ko.
Nak tahu pembantu rumah macam mana yang I maksudkan?

So jom tengok siapa  3 pembantu rumah tu :

1. Auto Washing Machine
Ya betul tu. Auto washing machine. I tahu trending sekarang pegi mendobi lagi mudah. Tapi I ni anak dah dua. Tak sempatnya mak nak drive ke kedai dobi tu. Nak bersiap lagi ehhh tak kuasa la. kecuali rumah ada gangguan bekalan air then patutla.

2. Microwave
Sangat membantu untuk panaskan lauk especially yang malas tu kan nak bukak dapur gas, kena guna kuali atau periuk (tambah chores lagi nak basuk kuali periuk tu). Just masuk dalam bekas yang sesuai then pulas je button. Siap!

Lagi satu yang bergunanya microwave ni, kalau happen your husband buat susu sesejuk siap!! (paham tak maksud ayat ni hehehe) happen when you dah letak susu letak air panas and air biasa tapi tak cukup suam! Biasa jadi ni kalau papa dia yang buat. Si budak sorang ni mana boleh susu dia sejuk. Dia pun ada anak tekak gak kan. So instead you buang susu tu just put in a mug then masuk dalam microwave sekejap. Settle!!

3. Hot & Cold Water Filter
Yang ni trending 2015-2016 guys!! Yela boleh dikatakan semua rumah dah mula ada. Macam-macam brand kat pasaran. Ada yang murah ada yang mahal. I beli bukan untuk trending, tapi memudahkan kerja di rumah. Paling recommended!!

Tak payah dah masak air simpan dalam thermos. tak payah dah simpan air masak dalam bottle untuk sejukkan dalam peti ais. Simple je ambil cawan atau jug tadah je. Memang terbaik!

Yang paling best hehehe mak bapak berebut-rebut nak buatkan susu anak hehehe ceehhh takdalah tipu je. Tapi buat susu anak tak macam dululah. Fussy. Paling bengang kalau tiba-tiba air panas pulak dah habis. Aduuhhh!!! tu yang muncung-muncung tu hehehe. Sekarang nak buat susu mama senyum je sebab ada pebantu rumah yang owesome ni :)

By the way nak promote sikit, kalau you all duduk area lembah klang and kuala lumpur bolehlah wassap nombor ni  018-2940449 (En fadil) untuk beli satu hot & cold water filter untuk rumah you all.

Tak mahal harga dah diskaun RM780 sahaja!! siap pasang sekali. I punya ni kaler hitam brand magic. Magic sungguh!!

ok bye :)
Good job!!^^baru beli tu yang sayang lebehh tu hehehe
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan