Thursday, August 28, 2014

ANAK DEMAM? JANGAN PANIK OK^^

Ya.. anak I demam dah dua hari.
Siang dia ok, aktif lagi, malam je panas.
Kaki tangan satu badan panas.
Maybe demam nak dapat akal kot orang tua2 cakap.
Sebab time demam ni banyak cakap dan suka bertanya.
Haishhh anak mama ni.

Bangun pagi capai tab dulu, laju-laju google..
Keyword...anak demam kaki panas.
Yela anak dah lama tak demam so macam risau sangat.
2 hari ni malam je dia demam,
lepas tu kaki dia panas, biasakan sejuk.

Rupanya bila dah google jumpa satu blog ni...
Dia kata demam kalau kaki sejuk tu kita kena selimutkan anak
atau pakai baju tebal sikit, pakai stoking.
Tapi kalau kakinya panas, pakaikan baju nipis dan jerlomkan
badan dan kepalanya.

OOOooo...baru tahu.
So itula perbezaannya. So betullah yang I buat malam tadi.
Pakai baju singlet dengan seluar panjang, then jerlom
kepala dia. Kaki memang tak pakai stoking.

Then jumpa lagi blog yang berkongsi ilmu pasal anak demam.
Heaven rasa sebab, yelah kita kategori ibu baru anak sorang,
so pengalaman tu kurang sikit, nak call mak lately dia
sebok benar dengan persatuan dia, malas nak ganggu kan.
Kadang2 mak i pun lost idea sebab lama dah tak beranak kecik hehehe.

So kat sini I nak share link sis ni untuk pengetahuan kita semua^^

http://littlemamadiary.com/demam-panas-bayi-kanak-kanak-betul-ke-demam-panas-bagus-untuk-anak/

No comments:

Post a Comment