Tuesday, March 26, 2013

NAK LANCAR ENTRY BARU : ENTRY MASAK MACAM TAK JADI JE^^

Hohohoho...

Disebabkan xda talent sangat nak masak2 ni pastu nak amik gambar lagi aiishhh! cam renyah sangat so terbitla satu idea sebab minat sangat benda ni tapi diri sendiri belum ada kesempatan nak mencebur diri...END UP sambil2 BW blog mat2 saleh yang sangat kreatif ni kita sharingla pictures yang agak inspiring ni, maybe boleh jadi diary for me one day kalau ada rezki nak buat hehehe...yesss.. rezki duit, rezki masa, rezki kemudahan nak membuat dan mana tahu rezki nak menjual semula..ohhh apakah agaknya ye...

Ini entry pembukaan je, so every tuesday akan ada pic untuk tatapan semua.

Kalau ada yang nak share pic boleh email and ceritala sikit pendapat you. Nanti kita boleh upload kat Tuesday entry ni hoho suke^^

So inilah dia entry tu hahaha... EH! Recycle and upcycle..ada beza tau. Recycle ni contohnya kita kumpul botol plastik yang merata-rata tu then hantar kat pusat pengumpulan and diorang akan proses semula botol tu jadi bahan mentah semula yang boleh dibuat plastik atau botol minuman. Upcycle pula ialah kita kumpul botol-botol plastic tadi (sebagai contoh) then kita buat sampan daripadanya. From garbage you create new, useful product. It can be useful or it can be a piece of art. Can u imagine? Nanti i upload the picture. Memang sangat inspiring...i wish i have lake at my backyard and mendayungla kat situ setiap petang ke kan hehehe...Bagus tau because you are creating and at the same time you save the world^^.

See you next Tuesday^^


No comments:

Post a Comment