Tuesday, October 16, 2012

LAMB ke MUTTON?Korang ni agak-agaklah.

Mama dapat info ni sambil-sambil jalan2 blog reading kat Salam Dua Benua . Suka baca blog akak ni sebab boleh tahu pengalaman dia duduk di negara orang macam mana, her kids and the foods^^ OK!

Nak cerita benda lain sebenarnya. Menurut akak kita ni LAMB ni kategori daging kambing biri-biri yang berumur kurang setahun manakala MUTTON pulak kategori daging biri-biri yang berumur lebih dari 2 tahun. Fine! Thank you kak sebab share info hehehe. Dan sepatutnya kalau dah LAMB namanya mestilah lembutkan pasal daging muda.

PERSOALANNYA di Malaysia ni, especially restoran2 yang dalam menu dia pun tak kalah nak buat western food jugak. Kat MENU biasalah ada chicken chop, fish n chips dan x tinggal LAMB chop LAMB sizzling dan sebagainya. TAPI apsal LAMB korang ni LIAT sangat macam makan LAMB umur dah senior gile. LIAT macam makan getah tau tak aduuuhaii! Malu jugak kalau2 tourist makan kat kedai korang ke? kan dah malu. Tak payah touristlah, kitorang pun malu tau sebab order ye ye tapi tak makan huhu.

Lain kali kalau nak buat macam kat hotel2 ke atau western food best2 ke buatla kajian dulu. Korang rendam daging dengan panadol pun kita makanla, kita mana tahu janji LEMBUT takdela terselit kat lubang gigi ni haaaa hehehehe).

Nasihat kat diri sendiri, janganlah try makan lamb chop/sizzling dekat restoran tomyam hehehe pergilah restoran yang khusus okey^^.


Yang ini ok sedap alhamdulillah bolehlah^^.
Makan Kat Suria Cafe Station kat Bandar Baru Selayang.

No comments:

Post a Comment