Wednesday, September 5, 2012

Caesarean : Kesannya selepas anak dah masuk 6 bulan hu hu hu

Saja nak share ataupun sesiapa terbaca and ada sesuatu nak dikongsi bersama bolehlah drop by kan cik jah!

Alhamdulillah, kesihatan saya ok cuma kadang2 terasa nilu di dalam perut. Memang macamtu ke rasanya? Haish...inilah pengorbanan ibu, mama saya kata kesan nilu tu kdg2 sampai 2 tahun pun still rasa, tp saya redha demi anak kan :) paling nilu masa nak mandi pagi..aduhai nak masak air panas malas ha tahan jela.Itula saya katakan walaupun anak dah 6 bulan..sakit nilunya masih terasa. Masa operate tak takut, tp bila sekarang fikir balik ngerinya..yang paling ngeri orang kata, "once a ceaser always a ceaser" huh takut mak! xpala insyaallah 3 tahun lg ke nk tambah lg satu and maybe masa tu dah berani kot hehehe.

Anak-anak kat luar sana tu, fikirla masak2 sebelum kamu nak menderhaka pada ibu yang melahirkan kamu sebab kesakitan, kesulitan melahirkan kamu, ibu tanggung dengan redha hati dengan suka dan gembira waimah sakit seteruk mana pun. Itu belum bab menjaga kamu siang dan malam..
(yang ini pulak respon kepada cerita2 kecil anak2 yang lupa daratan tentang kasih sayang ibunya)

No comments:

Post a Comment