Actually dah perhatikan dah.
Bilangkali makan petai mesti pening, kepala berat,
berangin pastu bau tu maintain je berlegar-legar kat kerongkong nih!
Ingatkan sebab lain tapi yelah, petailah jawapannya.
Aduuhh dahla petai tu sedap..huhu
Petai elok uolls untuk cuci buah pinggang.
Dulu masa remaja, kalau makan petai mentah mesti tonsil (bengkak anak tekak)
Yelah petai ni kan orang kata panas.
So makanlah yang mentah tu berpada-pada, ataupun yang bermasak.
Maybe getah dia dah takda kalau kita masak.
Tapi bila dah semakin muda ni ehem..ehem.. :),
Yang cooked pun dah tak boleh pulak.
4-5 hari ni asyik berlaukkan petai je..
Mama masak ikan bilis goreng cili api letak petai..mana boleh tahan beb!
Balik rumah repeat lagi dengan sotong..
2 hari kat office ni memang slow je sebab kepala berat!!
Asyik burrrppp arrgghhh!!! rimas betul.
Adoiii tensen betul...that's it!!!
Jangan nak can't get enough sangat kat petai tu dah maya!
Makan je lobak putih tu bebanyak kalau ye nak cuci buah pinggang pun.
Tengok jela asben makan kan..
From Wikipedia^^ Buat telur dada letak cili api tumbuk dengan ikan masin jeruk dan petai pergghhh!! Ni yang tak jadi ni kui kui kui |
Rugi la lu babe takleh makan petai pojaan ku................
BalasPadamEmmm alahai memangla pojaan sangat..tapi kalau dah tak tahan tu bedal je..yang penting sebelum makan bace bismillah hik hik hik
BalasPadam