Jumaat, 27 September 2013

BARU CABUT GIGI MAKAN BUBUR JELAH^^

Kelmarin kisahnya nencabut gigi sebab dah tak tahan sangat2 ( dah setahun pendam) i ni penakut cabut gigi sebenarnya.

So untuk itu malamnya kenalah makan bubur je. Takkan bubur kosong ye tak. So i pun buatlah sambal jawa tapi tukar2 sikit  ikut apa yang ada. Main ingredient bilis, bawang dan asam jawa memang ada..cuma cili hijau sahaja telah ditukar pada cili api dan sepatutnya kena pakai bilis saiz paling kecil.
Ok..dah ada semua bahan, tumis je semua..agak2 dh kekuningan masukkan air asam jawa. Masukkan garam, gula, ajinomoto skit..dah sebati semua kita masukkan kangkung (yang ini i tambah sendiri sebab nak sayur).

Siap dah dinner i malam tadi..berpeluh makan. Rasa dia pedas2 masam...sebenarnya kalau demam atau tak sedap badan atau tak selera juadah nilah yang selalu dibuat. Favourite sangat^^.


Jemput makan^^

Ni je bahan-bahannya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan